Werkwijze

Ik werk vanuit de STOTT Pilates methode, maar gebruik ook andere Pilates technieken en bewegingsvormen. Deze zijn gebaseerd op ervaringen vanuit mijn training tot Pilatesdocente, mijn opleiding tot docente klassieke dans, tot fysiotherapeut en docente van bewegingslessen aan zwangeren (ZwangerFit®️) en vrouwen na de zwangerschap (MammieFit®️).
Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam, waarbij de nadruk ligt op ademhaling en op het geconcentreerd uitvoeren van de oefeningen (concentratie, focus en bewustzijn).

Pilates, in welke vorm ook, is een heel plezierige en intensieve work-out voor iedereen, ongeacht conditie, geslacht en leeftijd van de deelnemers.

Pilates is voor hen die aandacht willen geven aan hun lichaam. Pilates voorkomt blessures en maakt je beter bestand tegen stress en vermoeidheid.
Het voelen van spieren en spiergroepen, hoe je deze aanspant en weer loslaat, vormt de basis voor een optimale bewustwording van je lichaam. Hierdoor werk je aan de ontwikkeling van een sterk centrum van bekken en wervelkolom, je “krachtcentrum" of "core” genoemd. Dit draagt bij aan stabiliteit, soepelheid en een coördinatie die “alert” is.
Precisie, controle en ademhaling zijn tevens onderdeel van Pilateslessen.

Je ontwikkelt gaandeweg je krachtcentrum, vormt sterke en lange spieren, stimuleert de bloedsomloop en je voelt je bewuster, sterker en fitter in je lichaam. Op deze manier ben je ook beter opgewassen tegen stress en vermoeidheid.
Om een optimale training en intensiteit te bereiken geef ik zeer persoonlijke begeleiding tijdens de oefeningen.
Speciale aandacht is er ook voor deelnemers met pijnklachten en blessures, zwangeren en personen met een revalidatiewens.

Mijn Pilateslessen duren 75 minuten, langer dan normaal, omdat de eerste 15 minuten gebruikt worden voor een algehele “warming-up”, waarna de Pilates oefeningen beginnen.

Lessen worden zoveel mogelijk in vaste groepen en op vaste tijden gegeven, dit om de kwaliteit te handhaven.

Voor een optimaal trainingseffect maken we tijdens de les vaak gebruik van mat, elastische banden en ballen.
Privélessen zijn uiteraard ook mogelijk.